
دبیرکل جامعه فاطمیون:
تفکیک جنسیتی در دانشگاهها باید محدود انجام شود
آیا مسئولان آموزش عالی، تحقیقاتی در دانشگاهها تک جنسیتی انجام دادهاند تا ببینند تا چه اندازه آسیبهای اجتماعی در این دانشگاهها کمتر و پیشرفت تحصیلی بالاتر است؟
ایلنا: دبیرکل جامعه فاطمیون گفت: تفکیک جنسیتی در دانشگاهها باید به صورت محدود با مطالعه و هدفگذاری انجام شود، زیرا بعد از این بررسیها میزان آسیب و فواید تفکیک جنسیتی در دانشگاهها مشخص میشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، طاهره رحیمی در نشست خبری ائتلاف اسلامی زنان که به منظور بررسی تفکیک جنسیتی دردانشگاهها برگزار شد، گفت: در وضعیت موجود معتقد هستیم که دانشگاهها باید اسلامی شود، ضمن اینکه نمیخواهیم حرکتهای انجام شده خوب اسلامی را ازسوی اساتید و دانشجویان نادیده بگیریم.
وی با ابراز تاسف از اینکه دانشگاههای کشورمان تا اسلامی شدن فاصله زیادی دارند، زیرا بسیاری از افراد مسلمان وارد دانشگاه میشود و سکولار از آن خارج میشوند، افزود: ایراد کلی و اساسی به دانشگاهها این است که آموزههای دینی و اسلامی به درستی به دانشجویان منتقل نمیشود و بسیار ضعیف در این زمینه عمل میکنند.
دبیر کل جامعه فاطمیون باتاکید براینکه فساد در دانشگاهها بسیار کمتر از خارج از آن است، افزود: زیرا در دانشگاه نظارتهای اجتماعی وجود دارد در حالی که این نظارتها درجامعه گم است.
وی تصریح کرد: البته ازدواجهایی در دانشگاه صورت میگیرند که به دلیل عدم رضایت خانوادهها بیشتر به طلاق کشیده میشوند که این موضوع برای آگاه سازی جامعه نیازمند تحقیق و مطالعه است تاروشن شود ازدواجهای دانشجویی تا چند درصد با شکست مواجه میشوند.
رحیمی باتاکید براینکه تفکیک جنسیتی در دانشگاه نیازمند کار کارشناسی و علمی است، افزود: اینکه به صورت غیرکارشناسی و غیر علمی برای حل مشکلات جامعه، صورت مساله را پاک کنیم اصلا منطقی نیست.
وی با اشاره به اینکه نمیتوانم بگویم که با تفکیک جنسیتی در دانشگاه مخالف یا موافق هستم، افزود: البته آموزههای اسلامی نشان میدهد که حتی المقدور در دانشگاهها اختلاط نباشد اما باید پرسید که آیا توانستهایم شرایط یکسانی را برای دختر و پسر فراهم کنیم.
دبیرکل جامعه فاطمیون خاطرنشان کرد: به اعتقاد بنده آسیبهای اجتماعی تفکیک جنسیتی و همچنین عدم تفکیک جنسیتی در دانشگاهها باید بررسی شود و هر کدام مورد مطالعه قرار گیرد.
رحیمی با تاکید براینکه تفکیک جنسیتی در دانشگاهها باید به صورت محدود، با مطالعه و هدفگذاری انجام شود، افزود: زیرا بعد از این بررسیها میزان آسیب و فواید تفکیک جنسیتی در دانشگاهها مشخص میشد و هر گونه نتیجهای براین اساس به طور حتم برای مردم و جامعه قابل پذیرش است.
وی با ابراز تاسف از اینکه در برخی دانشگاهها رفتارهای خلاف شئونات اسلامی از سوی برخی دانشجویان وجود دارد، تصریح کرد: اگر دانشجویان را معتقد بار بیاوریم خود آنها شئونات اسلامی را رعایت میکنند.
عضو شورای مرکزی جامعه زینب با اشاره به دانشگاههای تک جنسیتی همچون الزهرا، دانشگاههای نظامی، امام صادق وتربیت معلم، گفت: آیا مسئولان آموزش عالی، تحقیقاتی در این دانشگاهها انجام دادهاند تا ببینیم تاچه اندازه آسیبهای اجتماعی دراین دانشگاهها کمتر و پیشرفت تحصیلی آنها بالاتراست؟ چون مسئولان بایدنسبت به اقدامات خود پاسخگو باشند.
وی خاطرنشان کرد: اگر این بررسیها صورت میگرفت و نتایج اعلام میشد به طورحتم تفکیک جنسیتی در دانشگاهها پذیرفته میشد و دیگر اصراری برمخالفت با این اقدام صورت نمیگرفت زیرا همه به دنبال راه حلی برای برون رفت از مشکلات هستیم.
رحیمی با اشاره به اینکه ده درصد از زنان تفکری مردانه و ده درصد از مردان نیز تفکری زنانه دارند، تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در جامعه و همینطور سایر کشورها وجود دارد این است که برای خیلی از رشتهها شغلی تعریف نشده است و اگرهم شغلی تعریف شده، متناسب باتعداد فارغ التحصیلان آن رشته نیست.
دبیرکل جامعه فاطمیون با بیان اینکه برخی از مشاغل برای خانمها بسیار سخت و طاقت فرسا است، افزود: متاسفانه برخی از مشاغل نیز در شأن زنان نیست که باید برای این موضوع نیز راهکاری در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به محروم شدن دختران در برخی از رشتههای دانشگاهی همچون کشاورزی، عمران و دیگر رشتههای مهندسی، گفت: قبل از اینکه دختران از تحصیل در این رشتهها محروم میشدند باید کار مطالعاتی صورت میگرفت که چند درصد از خانمهایی که در چنین رشتههایی تحصیل کردهاند از عملکرد خود رضایت دارند و چند درصد توانستهاند دراین زمینه شغل پیدا کنند وحتی چند درصد از شغل خود رضایت دارند وهمین طورچنددرصد ازتحصیل دراین رشتهها پشیمان هستند.
دبیرکل جامعه فاطمیون ادامه داد: زیرا اگرنارضایتی بالا باشد این به معنای هدردادن منابع ملی و نیروی انسانی است.
رحیمی با تاکید براینکه باید به جوانان قبل از هر گونه انتخابی آگاهی دهیم، افزود: به طور مثال اگر به آنها بگوییم چند درصد به تحصیل در کشاورزی بیکار هستند و چند درصد به رغم علاقه به این رشته از تحصیل در آن ناراضی هستند یا افراد شاغل در این رشته از محیط کاری خود رضایت ندارند، آنها بهترین تصمیم را خواهند گرفت.
وی خاطرنشان کرد: خداوند انسان را آزاد آفریده است و نباید هیچ محدودیتی برای آن ایجاد کرد اما میشود با ارائه اطلاعات و آگاهی به آنها بسترها را برای انتخاب از سوی آنها فراهم کرد.
پایان پیام