شبکه ایران زنان
سهروردی- دانشجوی دانشجوی دکترای فقه و حقوق
نسخه واحد پیچیدن برای زنان صحیح نمی باشد. البته اکثر زنان محیط خانه را ترجیح می دهند اما همیشه برخی که نسبت به گروه اول در اقلیت بسر میبرند خواستار حضور در اجتماع (منظور فعالیت اجتماعی) و از این دسته دوم عده ایی نیز خواستار حضور پر رنگ تر هستند.
البته از آنجا که نهاد خانواده و تعلیم و تربیت نسل نو پا اول بار در خانواده پایه ریزی میشود ماندن در خانه به صلاح فرد، جامعه و خانواده است. البته با رعایت تمام ملزومات از جمله تامین مالی و امنیت روانی ، اخلاقی و عاطفی زن در کانون خانواده. از همین رو است که اسلام مرد را موظف به تامین نفقه زن و فررند دانسته و همچنین زوجین را مکلف به حسن معاشرت.
این همه در طول سالیان روال عادی و اجرایی خویش را پیموده تا به ما رسیده اما کمتر برنامه و راهکار اجرایی و عملیاتی برای بروز و ظهور استعداد ها و قابلیت های اجرایی دو گروه اخیر طراحی و تدوین شده و در برخی موضوعات اصلا طرحی تدوین نشده چه رسد به اجرا.
به نظر میرسد امروزه با توجه به تغییر نگرش خانواده و جامعه و نیز پیشرفت علمی و موفقیت های روز افزون بانوان در عرصه های مختلف در سایه نظام جمهوری اسلامی ضرورت تدوین قوانین واجرایی نمودن آنها در راستای حمایت از توانایی های باالقوه و باالفعل بانوان بیش از پیش احساس می شود لذا از نمایندگان مجلس و علی الخصوص بانوان نماینده انتظار میرود قوانینی مصوب نمایند که حقوق تمامی گروه های زنان را در بر گیرد و تنها شامل عده ایی خاص از بانوان نباشد.
مسلما جامعیت قوانین مربوط به زنان موجبات خرسندی جامعه بانوان را فراهم نموده حتی به ارایه الگوی مناسب جهانی منتج خواهد شد.
به نظر میرسد نقشی که اسلام به بانوان داده در طول تاریخ بی سابقه و بی بدیل است. در حالیکه در اروپا در مورد انسان بودن یا نبودن زن بحث میشود در دین مبین اسلام از همان ابتدا نقش زنان در کنار مردان و همطراز با آنان چه در جنگ چه در صلح، چه در کانون خانواده و چه فراتر از آن مطرح شده است.به عنوان مثال از حضرت خدبجه (س) به عنوان اولین بانوی مسلمان در کنار حضرت علی(ع) به عنوان اولین مرد مسلمان یاد می شود.
از آن بالاتر در قرآن زن و مرد را در کانون خانواده لباس یکدیگر معرفی نموده تساوی هر دو را امور و شوونات انسانی مطرح میکند.این در حال است که چندین قرن بعد در غرب در مورد الحاق یا عدم الحاق زنان در ردیف انسان بحث و برسی های مفصلی صورت میگیرد.نکته ایی که حایز اهمیت است اینکه متاسفانه امروزه برخی دیدگاه متعالی اسلام به شان و جایگاه زن فراموش کرده و به پیروی از نظریا غرب روی آورده اند و گاهی با شدت و حدتی بیش از خود غربی ها به تروبج مبانی نادرست و سست انسانشناسی غرب از زن می پردازند.
در حالیکه با تعمق در دیدگاه اسلام و تامل در نظریات بزرگان اسلام و انقلاب به تعابیری از جایگاه زنان برخورد میکنیم که نظیر آن را فقط در سخن معصومین میتوان یافت.مثلا این سخن امام خمینی که ((از دامن زن، مرد به معراج می رود)) نظیر فرمایش معصوم است که می فرماید: ((بهشت زیر پای مادران است))
به نظر می رسد آنچه امروز باید اساسا مورد توجه مسوولین امر قرار گیرد و سرمایه گذاری جدی روی آن انجام شود احیای تفکر اسلامی در مورد آحاد زنان است. از آنجا که نظام و حکومت ما داعیه دار اسلام ناب است علی الخصوص باید به تبیین جایگاه زنان و ترویج شوون متعالی زن در نظام خانواده و اجتماع پرداخته و بها دهد. تنها به این روش میتوان امیدوار بود جامعه جهانی زنان آنگاه که با این دیدگاه آشنا شوند نه تنها از آن استقبال می کنند بلکه خود بهترین مبلغ آن خواهند شد.
جامعه جهانی کم توهین و تحقیر و تضییع حقوق زن به خود ندیده است حتی همین الان که داد حقوق زنان را سرمی دهد. بنابر این الان بهترین فرصت و موفعیت برای ارابه دیدگاه زن مسلمان فراهم شده و حیف است با کوته نگری و پرداختن به برخی مسایل حاشیه ایی داخلی این فرصت را از کف بدهیم.
البته در داخل نیز اغماض ها و برخی تند روی ها، کند روی ها و بعضا کجروی ها از مبانی اسلامی حقوق زنان باعث تبعات ناخوشایندی شده است که نیازمند اصلاح و بازگشت به نظریات اسلام ناب در مورد نقش و جایگاه زن در جامعه و مادر در خانواده می باشد و این مهم محقق نمیشود مگر با همت و تلاش و پشتکار مسوولین و علی الخصوص بانوان نماینده مجلس.
به امید ارتقای جایگاه زنان در ایران و جهان.
والسلام علی من اتبع الهدی
سهروردی
این یادداشت در گروه "امور زنان" تلگرام در گفتگویی که حول صحبت های هاجر چنارانی انجام گرفت ارسال شد.
فمنیست نیستم/تغییر نام فراکسیون "زنان و خانواده" در غیاب من صورت گرفت!
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم با اشاره به حضورش در فراکسیون زنان و خانواده گفت: اعضا نام این فراکسیون را از "زنان و خانواده" به "زنان" تغییر داده اند که قطعا ما این نام را به نام قبلی اش برمی گردانیم.
به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم در گفت و گو با میزان، با اشاره به حواشی پیش آمده در خصوص انتخاب وی به عنوان یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دلیل نمی شود کسانی که تنها رشته هایی مثل "علوم سیاسی" و "روابط بین الملل" خوانده اند وارد کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شوند گفت: نمی توانیم حضور نمایندگان در کمیسیون های مختلف را صرفا به تحصیلات آنها محدود کنیم چراکه ممکن است نماینده دیگری با تحصیلات متفاوت، در آن حوزه ی به خصوص، دارای نگرشی متفاوت و ممتاز باشد.
وی با اشاره به تخصص خود در زمینه آسیب شناسی حوزه خاورمیانه و همچنین تحصیلاتش در مقطع دکترای جامعه شناسی گفت: قرار نیست من رزومه خودم را به تک تک افراد بگویم ولی آن کسی که در مورد حضور من در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصمیم گرفت تمام نکات لازم را می دانست و همچنین در زمان دفاع یک دقیقه ای که به من دادند، من تمام نکات لازم را گفتم و نمایندگان به حضور من در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رای دادند.
۲۰ سال فرمانده بسیج بودم
چنارانی با اشاره به سابقه ۲۰ ساله خود در فرماندهی بسیج افزود: ما ۱۵ میلیون بسیجی خواهر در سراسر کشور داریم و همانگونه که می دانیم بسیج به لحاظ امنیتی دارای اهمیت فراوان است.
وی با بیان اینکه اکنون نیز یکی از فرماندهان ویژه صالحین سپاه است عنوان کرد: هیچ یک از زنان مجلس دهم سابقه و فعالیتهای امنیتی مثل من را نداشته اند.
چنارانی با بیان اینکه ما در مملکت جمهوری اسلامی ایران زندگی می کنیم که در جهان به عنوان یک نظام مردمسالاری دینی شناخته می شود گفت: شاید من در میان کاندیداهای مجلس دهم در شهر نیشابور، از همه برتر نبودم ولی مردم به من رای داده و اعتمادشان را نصیب من کردند و اینجاست که دموکراسی معنا پیدا می کند.
وی با بیان اینکه مطمئنا حاشیه های حضور من در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تا چند روز دیگر فروکش می کند یادآور شد: از روز اول انتخاب شدن به عنوان نماینده مردم نیشابور در مجلس دهم، تمام تلاش و علاقه ام حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بود؛ البته خودم را هم آماده کرده بودم که اگر شرایط برای حضور در این کمیسیون مهیا نشد به کمیسیون دیگری بروم و در آنجا فعالیت کنم.
اول و آخر دنیا در یک کمیسیون تصمیم گیری نمی شود
وی با اشاره به اینکه اول و آخر دنیا در یک کمیسیون تصمیم گیری نمی شود تصریح کرد: این دیدگاه که ما بگوییم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مهمترین و تاثیرگذارترین کمیسیون مجلس است و بقیه کمیسیون ها به درد نمی خورند دیدگاه اشتباه و گمراهانه ای است چرا که اگر هدف نمایندگان برای خودشان تعریف شده باشد، در هر کمیسیونی که قرار بگیرند با پیگیری هایشان می توانند به اهداف مورد نظر دست پیدا کنند.
چنارانی تاکید کرد: حضورم در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی دلیل نمی شود که از این به بعد به حوزه های مهمی مثل صنعت، عمران و کشاورزی توجه نداشته باشم.
وی همچنین تاکید کرد: در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به تمام دیدگاههای مختلف نیازمند هستیم.
من یک زن فمنیست نیستم
چنارانی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه "من یک زن فمنیست نیستم" و تا جایی به زنان اعتبار می دهم که بنیان خانواده حفظ شود گفت: من به تحکیم بنیان خانواده اعتقاد دارم نه اینکه تنها زنان اعتبار پیدا کنند.
وی با اشاره به برخی اخبار ضد و نقیض در خصوص تصمیم گیری فراکسیون زنان و خانواده در خصوص موضوعات حاشیه ای مثل حضور بانوان در استادیوم های ورزشی گفت: اعتقاد دارم تا زمانی که در زمینه ورود زنان به ورزشگاهها فرهنگ سازی نشود، نمی توانیم این موضوعات را مطرح کنیم؛ تا کنون نیز چنین فضایی را در فراکسیون زنان و خانواده مجلس دهم ندیده ام اما اگر هم این دیدگاه در میان اعضای آن باشد یقینا من جزو طرفداران آن نخواهم بود.
چنارانی با اشاره به شعار "تعالی بنیان خانواده" که شعار انتخاباتی وی در انتخابات هفتم اسفند بود گفت: معتقدم که مجلس دهم باید به زن خانه دار نگاهی ویژه داشته باشد چراکه اگر زنان در خانه باشند به مراتب می توانند ایفای نقش بهتر و موثرتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه حضورش در فراکسیون زنان و خانواده در قالب "اقلیت" تفسیر می شود، به تصمیم اعضای این فراکسیون برای تغییر نام آن اشاره کرد و گفت: ظاهرا در یکی از جلسات فراکسیون زنان و خانواده که من در آن جلسه حضور نداشتم، اعضا نام این فراکسیون را از "زنان و خانواده" به "زنان" تغییر داده اند که قطعا ما این نام را به نام قبلی اش برمی گردانیم.
انتهای پیام/
خبرگزاری تسنیم: انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای بازنشر میشود.