شبکه ایران زنان- نرگس آبیار در دیدار بانوان فرهیخته و نخبه با بیت معزز حضرت امام(س) و یادگار گرامی امام حجت الاسلام سید حسن خمینی در محل حسینیه جماران روز دوشنبه ۱۲ خرداد به بیان نقطه نظرات و مشکلات سینما گران زن پرداخت و درایت امام خمینی را دست مایه تعالی و هویت سینمای ایران عنوان کرد.
به گزارش شبکه ایران زنان کارگردان" شیار ۱۴۳" با اشاره به دوران بی بند وباری سینمای ایران قبل از انقلاب گفت: بی شک اگر درایت امام در مورد یکی از پیچیده ترین پدیده های معاصر نبود من الآن در خدمت شما نبودم، سینمای ایران در آن دوران عملأ به بن بست و ابتذال رسیده و در مقابل سینمای جهان باخته محسوب می شد. با این شرایط امام در اولین روز حضور در ایران تکلیف تمامی آحاد مردم را مشخص کردند و جمله من با سینما مخاللف نیستم با فحشا مخالفم را بیان کردند.
کارگردان فیلم "اشیاء از آنچنه در آینه می بینید به شما نزدیک ترند" ادامه داد: رفته رفته سینمای ایران خود را با خواست مردم و انگیزه های انقلابی همراه کرد این پیشرفت در طول زمان افزایش پیدا کرده تا جایی که در حال حاضر عرصه های بین المللی را فتح کرد. سینمای ایران اکنون بخشی از هویت فرهنگی ما محسوب می شود یعنی سینمای ایران مرهون نگاه منطقی آگاهانه به یکی از مظاهر زندگی مدرن است امیدوارم سینمای ایران به حدی برسد که بتواند سهم خود را در قبال اندیشه ها و اقدامات تاریخی ایشان به عنوان بزرگترین انقلابی معاصر جهان ایفا کند.
نویسنده رمان "اختر و روزهای تلواسه" دغدغه ذهنی خود را هویت زن ایرانی درسینما عنوان کرد و گفت:
مهترین سوالی که ذهن من را به خود مشغول کرده نسبت سینمای کشور با هویت و شاخصه زن ایرانی است سینمای ارزشی نگاه توأم با سطحی نگری را حذف و به آنان به عنوان ارکان اصلی جامعه می نگرد تا امروز شاهد تصاویری تاثیرگذار از مادران ، خواهران و همسران باشیم.که البته حق مطلب را هنوز مطرح نکرده، گاهی در درون برخی از مادران کشور دنیایی از صبوری، ایثار، پاکی مقاومت و غم وجود دارد که شنیدن ان هر انسانی را متاثر می کند. "شیار ۱۴۳" یک دریچه به دنیا است که انسانهایی را تصویر کنیم که گاه هر هنرمندی را مرعوب خود می کند.
صاحب "چشم سوم"، "نه روز بود، نه شب"، "شکفتن بر هامون"، "فلسطین، از اشغال تا انتفاضه"، "کوه روی شانههای درخت"، "پسر کرم به دوش و خندق بلا"، "قهرمان قصه ی خل و چل"، "داستان دو پنج "، "عروس آسمان"، داستان کوتاه " وقت گل محمدی"، "شعرهای یک ماهی سیاه آسمون جل"، "افسانه چشمه لاغر مردنی"، "عطر خون: براساس زندگی شهید حسین یوسفی"، "نژادپرستی صهیونیسم"، "آیا می دانید که ...؟"، "داستان دو خط"، "بگذار با تو بمانم، معرفی آثار بخش قطعه ادبی"، "قصه ی زنی که همه اش یاس های فلسفی داشت"، "به کی می گن قهرمان: روایتی داستانی از زندگی شهید سیدعلی اندرزگو"، "کلاه خود: برگرفته از زندگی شهید علی قزلباش"، "زندگی غمبار یک بت خوشبخت"، "مجسمه ی نمکی "، "برای شبنم چه اتفاقی افتاد؟"، "روزی روزگاری"، و "دو خط موازی" در مورد شیار ۱۴۳ گفت: به یقین شخصیت پردازی در مورد این مادران یکی از حساس ترین و سخترین کارهای دراماتیک در عرصه هایی بود که کار کردم چه در حوزه داستان نویسی چه سینما.این شخصیت پردازی نیاز شناخت دارد باید با آنها زندگی کرد باید احساساتش را لمس کرد.تا آن را در سینما بازسازی کنیم. اما سینما با تمام بضاعت خود این توان را ندارد که تمام ویژگی های مادران این سرزمین را ترسیم کند .و هرچه من و دیگران ساخته ایم تنها قطره ای از این دریای پهناور است.
برنده جایزه ویژه (mention) از فستیوال فیلم اروپایی برای فیلم "یک روز پس از دهمین روز" با اعتراض به رویه مردسالارانه سینمای ایران در سالهای اخیر ادامه داد: سینمای ایران در سالهای اخیر رویه ایی مردسالارانه داشته و نسبت به حوزه های دیگر فرهنگ در بخش اندیشه سینما و به ویژه در حوزه کارگردانی که صاحب معنوی فیلم محسوب می شود نوعی محدودیت البته نه به صورت رسمی دیده می شود و گاه یک فیلمساز زن برای حضور در سطح سینمای حرفه ای مجبور می شود تمام عمر خود را صرف گذشتن از موانع ثابت و متغیر کند .این مسئله باعث رکود حضور زنان فعال با کارنامه هنری قابل دفاع در حوزه های اندیشه سینما شده است.
وی با یادآوری نقس فکر و ایده در بهبود کار بازیگران اظهار داشت: البته نه اینکه سایر رشته ها مثل بازیگری را زیر سوال ببرم این رشته ها مثل بازیگری به خلاقیت و اندیشه بازیگر مرتبط است و نمی توان تولید فکر را در آن رد کرد. امام منظور من از اندیشه یعنی شکل دهی یک جهان توسط یک هنرمند و قراردادن تمامی عوامل در بخشهای مختلف آن که به نوعی مبین یک جهان بینی و نگاه کلی نگر است.
برنده جایزه بهترین فیلم از نظر بینندگان در جشنواره فیلم فجر در پایان با اشاره به محدودیت تعداد زنان کارگردان در سینما گفت با توجه به این تعریف ما نوعی محدویت حضور زنان در سینما داریم که تعداد فیلمسازان شاخص را به اندازه انگشتان دست محدود می کند. به همین دلیل من تلاش کردم تا این دایره بسته را شکسته وارد جریان حرفه ای بشوم. البته با شیار ۱۴۳ این اتفاق تا حدودی رخ داده است اما به بقیم می دانم این فیلم در عرصه حساس و توأم با تلاطم سینما ضامن ادامه بقای من و حضور در سطح سینمای اول کشور نیست و باید با توجه به امکانات و شرایط در مسیر پیش رو به سوی تعالی گام بردارم وگرنه سینما بی رحم است و فرصت کمی به ساکنانش می دهد .
عکس اختصاصی شبکه ایران زنان از دیدار بانوان با بیت امام خمینی (س) در ۱۲ خرداد ۱۳۹۳- حسینیه جماران
از راست به چپ: نرگس آبیار فیلمساز - توران ولی مراد مدیر شبکه ایران زنان- ایراندخت فیاض عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی- خدیجه سفیری عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س)