1.  
    2. صفحه اصلی
    3. همراهی با ما
    4. پیوندها
    5. نقشه سایت
    6. تماس با ما
    7. English
    • www    iranzanan.com
    1. دیدگاه
        1. یادداشت ها
        2. گفته ها
        3. نامه ها و پیام ها
        4. بیانیه ها
        5. مقالات
        6. راهبردها
    2. اجتماعی
        1. نشست ها و همایش ها
        2. گزارش اجتماعی
        3. تشکل های زنان
        4. فعالیت تشکل های زنان
        5. فعالیت های بین المللی
        6. زنان پیشگام/ فعال
        7. معرفی
        8. مشاوره - صدای مشاور
        9. از وبلاگ ها
        10. بازار
        11. زنان و کارآفرینی
            1. تحقیقات و مطالعات
            2. آموزش
            3. خواندنی ها
            4. کارآفرینان
    3. مراکز و مناصب
        1. دولت
        2. مجلس و شورای شهر
        3. واحدهای تابعه، نهادها و سازمان ها
        4. بین الملل
        5. نظارت، بررسی، تحلیل عملکرد
    4. فرهنگی
        1. هنر و ادبیات
        2. نقد و بررسی
        3. تلویزیون
        4. سینما و تئاتر
        5. مذهبی، معارف، فقه
        6. مقالات، سخنرانی ها
        7. مقاله ها از رسانه ها
        8. زنان اهل قلم و اندیشه
        9. تحقیقی، مستند
        10. آموزش- سلامت
        11. حقوقی
        12. کتاب
    5. مطالعات زنان
        1. تحقیقات و مطالعات
        2. سایت ها و نشریات
        3. مراکز و اسناد
        4. کنفرانس ها و نشست ها
        5. بین الملل
        6. مستندات
        7. پژوهشگران و کارشناسان
        8. در رسانه ها
        9. تحلیل-نظر
        10. نظرات
    6. اخبار و گزارش ها
        1. نظر و تحلیل خبر
        2. گزارش
        3. اخبار زنان
        4. از رسانه ها- بین الملل
        5. زنان در رسانه ها
    7. پرسش و پاسخ
        1. سلامت خانواده
        2. فقه و حقوق
        3. استفتائات
    8. گالری تصاویر
    9. صدا
    10. ویدئو
    1. صفحه اصلی » سخن اول »
        • سه شنبه، ۰۳ دی ۱۳۹۲
        • حذف پست مشاور زنان تبعیض‌آمیز است

        vali.close90.jpg

        توران ولی‌مراد، دبیر ائتلاف اسلامی زنان، فقدان تعریف مشخص برای امور زنان و فراهم نبودن زمینه‌ها اجرایی برای رفع تبعیض علیه زنان را از عوامل صدور بخشنامه لغو پست امور زنان در وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مستقل دانست.

        معاونت سرمایه‌های انسانی ریاست‌جمهوری بخشنامه‌ای را در تاریخ ۶ آبان به وزارتخانه‌ها و ادارات دولتی ابلاغ کرد که اعتراض اعضای فراکسیون زنان مجلس را به‌دنبال داشت. بر اساس این بخشنامه و به‌ منظور حذف الزاماتی که مانع از اجرای سیاست چابک‌سازی، منطقی‌سازی و متناسب‌سازی دستگاه‌های اجرایی و موجب گسترش بی‌رویه ساختارهای سازمانی شده‌اند، پست مشاور امور زنان و خانواده در وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مستقل لغو خواهد شد. پس از آن فراکسیون زنان مجلس با ارسال نامه ای به دولت خواستار لغو این بخشنامه شد.

         
        این درحالی است که شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده معتقد است که قرار است ساختار بهتری جایگزین ساختار حذف شده بشود، ساختار جایگزینی که تا به حال تعریفی از آن ارائه نشده است. ولی‌مراد در گفت‌وگو با آرمان ضمن تاکید بر لزوم وجود طرح‌هایی برای قانونمند سازی پست‌های زنان گفت: «طرح‌هایی باید مطرح شود تا سهم زنان از مجلس و وزارتخانه‌ها گرفته شود. از زمانی که معاونت امور زنان شروع به کار کرده است تا به حال تعریف مشخصی از اهداف، نقشه راه، سیاست و برنامه‌های اجرایی خود ارائه نکرده است.»
         
        ولی‌مراد معتقد است که این بخشنامه ظاهرا برای حذف پست‌های امور زنان نیست، بلکه این اختیار را به مسئولان می‌دهد که مجاز باشند از این پست استفاده کنند یا خیر. به اعتقاد او هنگامی که از کلمه «مجاز» استفاده می‌شود، اختیارانتخاب به مقامات بالا داده می‌شود، درحالی که مقامات بالا هم اصراری در استفاده از این پست‌ها ندارند و عملکرد دستگاه‌ها نیز نشان می‌دهد که خواهان فعالیت واحدهای خاصی هستند. ولی‌مراد به محقق نشدن وعده‌های انتخاباتی دولت دکتر روحانی درباره نسب زنان در پست‌های تصمیم‌ساز اشاره کرد و ادامه داد: «در دولت پیشین هم ما وزیر زن داشتیم، از طرفی دیگر مشخص بود که وعده منصوب کردن معاونان زن وعده است و عملی نخواهد شد.» او علت قرارنگرفتن زنان در پست‌های تصمیم گیر را فقدان آیین‌نامه و مصوبات مربوطه‌ای دانست که باید به اجرای هیات وزرا درآید.
         
        این فعال حوزه زنان معتقد است که به آیین‌نامه‌ها و قوانین احتیاج داریم تا ساختاری ایجاد کند که سهم زنان از قدرت را بدهد و به همین دلیل تقویت ساختاری برای حضور زنان در پست‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌ساز ضروری است. دبیر ائتلاف اسلامی زنان عنوان کرد که زنان در بدنه قدرت جایی ندارند، امکانات لازم ندارند و مسئولیت‌ها با مردان بسته می‌شود و ادامه پیدا می‌کند، به همین دلیل زنان موظفند راه‌های جدیدی تعبیه کنند و نیروهای موجود در جامعه را برای اعمال فشار و پیگیری مطالبات وارد جریان کنند. با این حال او معتقد است که تا به حال امور زنان نتوانسته است افق دیدی را برای فعالان، زنان جامعه و کارشناسان فراهم کند یا تعریفی را تثبیت کند تا جامعه بتواند خود را با آن هماهنگ کند.
         
        ولی‌مراد به ضعف امور زنان و اشتغال به فعالیت‌های غیرمرتبط در دولت‌های پیشین اشاره کرد و افزود: «امور زنان افراد اندکی دارد و باید ببیند که مشخصا چه وظیفه‌ای دارد. با نظارت و بررسی دوره‌های قبلی دولت مشخص شد که امور زنان نتوانسته است خودش را تعریف کند و هر کس بر اساس توانمندی‌های شخصی اقدام به فعالیت‌هایی کرده است. برای مثال دیده شده است که به امور زنان مسئولیت رسیدگی به مهدکودک‌ها داده شده است؛ مسئولیتی که به زنان ربطی ندارد.»
         
        او افزود: «ما به ضرورت وجود پست مشاوره امور زنان در سازمان‌ها رسیده‌ایم، شاید تا به‌حال این ضرورت در اجرا و عمل نقص داشته است اما این نقیصه‌ها سبب حذف ضرورت نمی‌شود.» از دیدگاه او پست‌های امور زنان موظف به رفع تبعیض از زنان در جامعه است و کل فعالیتش باید در راستای رفع تبعیض باشد در غیر این‌صورت وجودش بی‌معناست. ولی‌مراد گفت: «امور زنان باید زمینه‌های اجرایی در وزارتخانه‌هاٰ استانداری‌ها و زیرمجموعه‌های ریاست‌جمهوری را فراهم کند تا سازمان‌ها بتوانند آنچه مرکز امور زنان برنامه‌ریزی کرده را اجرا کنند. امور زنان باید مشخص کند چه طرح‌هایی می‌خواهد اعمال کند، همچنین دولت روحانی باید مشخص کند در چه راهبردهای اجرایی در زمینه اشتغال، خانواده، اقتصادی، حقوقی و غیره دارد».
         
        ولی‌مراد معتقد است که تا به‌حال فرصت امور زنان این فرضت را از دست داده است تا افراد را هماهنگ با اهداف خود در وزارتخانه‌ها منصوب کند و به همین دلیل سازمان‌ها، وزارتخانه‌ها و استانداری‌ها تا به حال هر فردی را که خود خواسته‌اند در پست امور زنان گذاشته‌اند یا اصلا مسئولی را نداشته‌اند که بگذارند.
         
        او تاکید کرد که اگر معاونت زنان بتواند اهداف خود را مشخص کند، بدنه اجرایی ازجمله وزارتخانه‌ها، موسسات، بنیادها و استانداری‌ها می‌توانند خود را با این اهداف هماهنگ کند. او بر این عقیده است که زنان این پتانسیل را دارند که دست به دست هم و با پشتیبانی هم برای مرکزامور زنان اهدافی را تعریف کنند و این اهداف اجرایی و عملی شود. از طرفی دیگر، امور زنان موظف است تا برای وزارتخانه‌ها افرادی مسئول امور زنان انتخاب کند و اگر وزیر قبول نکرد آن را با رسانه‌ها در میان بگذارد و رسانه‌ها پیگیری کنند.
         
        بنفشه رنجی- آرمان ۳ دی ۱۳۹۲

        منبع: آرمان
        اشتراک‌گذاری/ارسال

      • به روز شده ها
        • دولت: شبکه ملی دولت زنان وزارت کشور راه‌اندازی می‌شود
        • واحدهای تابعه، نهادها و سازمان ها: انتقاد قوه قضاییه به لایحه «منع خشونت علیه زنان»
        • تحقیقات و مطالعات: نقش و جایگاه زن در جمهوری اسلامی ایران
        • گفته ها : زهرا شجاعی: اصولگریان نسبت به اصلاح‌طلبان حمایت بیشتری از زنان انجام می‌دهند
        • راهبردها: سومین نشست اندیشه های راهبردی با موضوع زن و خانواده
        • دولت: ابتکار: عدالت جنسیتی به معنای دسترسی برابر مردان و زنان به تمام خدمات توسعه‌ای دولت است
        • تحقیقات و مطالعات: بن مایه های همبستگی ملی در قانون اساسی
        • : به نام "توانمندسازی زنان" به کام بیگانان در نفوذ
        • مجلس و شورای شهر: تجربه موفق مجلس پنجم در فعالیت کمیسیون زنان/ لزوم پیش‌بینی ساختارهای حکومتی در حوزه زنان
        • مجلس و شورای شهر: خلاء وجود سازمان امور زنان و خانواده در کشور
        آمار و اطلاعات