• یکشنبه، ۱۳ دی ۱۳۸۸
  • در فیلم های ایرانی معمولاً زن در مقام قربانی به نمایش درمی آید
  • نسخه مناسب چاپ
    نسخه مناسب ذخيره
    ارسال به ايميل ديگران
    ارسال به ياهو مسنجر
    اندازه متن: +  -
    تعداد بازديد: 217
    کد خبر: 283

     

    متأسفانه ، در فیلم های ایرانی معمولاً ، زن در مقام قربانی به نمایش درمی آید و این نتیجه تصورات اشتباه اجتماعی است و جای خوشحالی است که جشنواره فیلم کوثر این خلاء را دیده است .

    دکتر اعظم راودراد معاونت پژوهشی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در آستانه برگزاری چهارمین جشنواره فیلم کوثر در یک همنشینی با بیان این مطلب افزود : از منظر جامعه شناسی باید به نقش زنان بهای لازم را بدهیم . معمولاً در سینما به حضور زن در خانواده پرداخته شده است اما در اغلب فیلم ها ، زنان مادر هستند مادرانی کم سواد و دانش که از عهده مشکلاتشان برنمی آیند و تربیت درست و کاملی هم برای فرزندانشان انجام نمی دهند و از طرف دیگر از عهده مدیریت خانواده هم برنمی آیند .

    وی ادامه داد : در حالی که باید مادران را به گونه ای در سینما به تصویر درآوریم که لایق مقام مادری باشند ، خصوصاً که زنان در تحمل سختی ها و مشکلات نسبت به مردان مقاوم تر هستند و در جهت رفع آن تلاش می کنند .

    این کارشناس امور اجتماعی معتقد است در فیلم های ایرانی زن در مقام قربانی به نمایش درمی آید که این قربانی بودن برمی گردد به تصورات اشتباه اجتماعی .

    وی با اشاره به موانع و دشواریهای پیش روی ساخت فیلم های اجتماعی با نگاه جدی ، خاطرنشان ساخت : تولید فیلمی مثل « میم مثل مادر » در سینمای ایران محدود است و یکی از دلائل آن ریسک بالای پرداختن به موضوعات جدید و نو است .

    دکتر راودراد در یک جمع بندی در این زمینه عنوان کرد : ساختار نهاد سینما در جامعه دچار مشکل است . مشکلاتی که تابع روابط اجتماعی است و شامل عدم پژوهش ، کم اطلاعی کارگردان و سایر موارد می شود .

    وی ادامه داد : نکته دیگر نوع نگاه آقایان به خانم هاست ، نوع شناخت ما از یکدیگر باید مورد واکاوی قرار بگیرد . جنسیت مسئله حائز اهمیتی نیست موضوع مهمتر شرایط اجتماعی است و تا موقعی که جامعه پذیرای توجه کردن به موضوعات زنان نباشد ، اقدامی نمی توان انجام داد .

    معاون پژوهشی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران گفت :

    اغلب فیلمسازان بزرگ ما آثارشان در هنگام اکران با مشکل مواجه شده است و کلید ماجرا اینجاست که اگر فیلمسازان بزرگ ما کمتر با مشکل و مانع روبرو شوند قطعاً بدون هیچ تلاش مضاعفی فیلم های خوب زیادی ساخته می شود .

    شایان ذکر است چهارمین جشنواره فیلم کوثر از ۲۷ تا ۳۰ آبانماه جاری به همت ستاد آیه های ایثار و تلاش ، معاونت امور سینمایی و سمعی بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، استانداری تهران ، صدا و سیمای جمهوری اسلامی و موسسه مالی و اعتباری قوامین در تهران – سینما فلسطین برگزار می شود .
     

    جشنواره فیلم کوثر
     

    مطالب مرتبط:
    تحلیلی بر ادبیات مجموعه نمایشی "او یک فرشته بود" در ارتباط با نقش و جایگاه زن در آن
    تحلیلی بر ادبیات مجموعه نمایشی "او یک فرشته بود" در ارتباط با نقش و جایگاه زن در آن
    زن در ادبیات داستانی دفاع مقدس
    چهره‌ی زن در ادبیات معاصر
    تحول نقش مادری در رمانهای معاصر زنان