تکلیف دستگاهها به تعیین شاخصهای تعیینکننده عدالت جنسیتی، تدوین محتوا و اجرای برنامههای آموزشی مرتبط با حوزه زنان و خانواده و ارتقای تندرستی و نشاط زنان و دختران از طریق ورزش سه ابلاغیه هیات دولت به منظور اجرای آییننامه تشکیل ستاد ملی زن و خانواده هستند.
تکلیف دستگاهها به تعیین شاخصهای تعیینکننده عدالت جنسیتی به تفکیک جنس و گردآوری دادههای آماری آن، تکلیف دستگاههای اجرایی به تدوین محتوا و اجرای برنامههای آموزشی مرتبط با حوزه زنان و خانواده و ارتقای تندرستی و نشاط زنان و دختران از طریق ورزش سه ابلاغیه هیات دولت به منظور اجرای آییننامه تشکیل ستاد ملی زن و خانواده هستند.
تکلیف دستگاههای اجرایی در مورد تعیین شاخصهای تعیینکننده عدالت جنسیتی به تفکیک جنس و اقدام نسبت به گردآوری دادههای آماری آن (تصویبنامه شماره ۸۴۴۳۹/ت۵۵۶۸۱هـ مورخ ۲۷/۶/۱۳۹۷ هیئت وزیران)
هیئت وزیران در جلسه ۲۱/۶/۱۳۹۷ به پیشنهاد شماره ۱۲۲۵۷ مورخ ۹/۲/۱۳۹۷ معاونت رییسجمهور در امور زنان و خانواده و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای ماده (۳) آییننامه تشکیل ستاد ملی زن و خانواده موضوع مصوبه شماره ۷۰۵۶/۹۰/دش مورخ ۲۱/۶/۱۳۹۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرد:
۱- کلیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری -مصوب ۱۳۸۶- موظفند شاخصهای تعیینکننده عدالت جنسیتی به تفکیک جنس را تعیین و نسبت به گردآوری دادههای آماری آن اقدام نمایند.
تبصره- مرکز ملی آمار ایران موظف است پس از اعلام نیاز دستگاههای موضوع این تصویبنامه برای اقلام آماری جدید به تفکیک جنس، نسبت به تولید شاخصها و جمعآوری دادههای آماری با کمک منابع اعتباری دستگاههای مذکور و بر اساس تقویم زمانی شورای عالی آمار و نیز انجام پیمایشهای طرحهای آماری با استفاده از ردیف اعتبار مرکز یاد شده اقدام نماید.
۲- دستگاههای اجرایی یاد شده موظفند بر اساس شاخصهای ابلاغی دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده و تحلیل وضعیت شاخصها، برنامههای اجرایی خود را شامل اهداف کمّی در ابعاد ملی و استانی، اقدامات اجرایی و منابع مصوب دستگاه جهت بهبود و ارتقای وضعیت رصد مستمر شاخصها ظرف سه ماه پس از ابلاغ این تصویبنامه جهت ارایه گزارش به هیئت وزیران و مجلس شورای اسلامی به دبیرخانه مذکور ارسال نمایند.
۳- به منظور بررسی شاخصهای عدالت جنسیتی در سطح ملی، کارگروهی متشکل از معاونت رییسجمهور در امور زنان و خانواده، سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان امور اداری و استخدامی کشور، مرکز آمار ایران، شورای عالی انقلاب فرهنگی و دستگاههای اجرایی ذیربط تشکیل و پس از تأیید نهایی، شاخصها را جهت ابلاغ در اختیار ستاد ملی زن و خانواده قرار میدهد. این کارگروه نسبت به بررسی و تطبیق برنامهها با شاخصها و بررسی اثرات و پیامدهای هر یک از برنامهها اقدام مینماید.
۴- نظارت و ارزیابی برنامههای دستگاههای موضوع این تصویبنامه بر عهده معاونت رییسجمهور در امور زنان و خانواده میباشد.
همچنین تکلیف دستگاههای اجرایی به تدوین محتوا و اجرای برنامههای آموزشی مرتبط با حوزه زنان و خانواده (تصویبنامه شماره ۸۴۴۴۰/ت۵۵۶۸۱هـ مورخ ۲۷/۶/۱۳۹۷ هیئت وزیران)
وزارت ورزش و جوانان- وزارت آموزش و پرورش- وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
وزارت کشور- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران- معاونت رییسجمهور در امور زنان و خانواده
هیئت وزیران در جلسه ۳۱/۶/۱۳۹۷ به پیشنهاد شماره ۱۲۲۵۷ مورخ ۹/۲/۱۳۹۷ معاونت رییسجمهور در امور زنان و خانواده و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای ماده (۳) آییننامه تشکیل ستاد ملی زن و خانواده موضوع مصوبه شماره ۷۰۵۶/۹۰/دش مورخ ۲۱/۶/۱۳۹۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرد:
۱- وزارتخانههای ورزش و جوانان، علوم، تحقیقات و فنآوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظفند نسبت به تدوین محتوا و اجرای برنامههای آموزشی به شرح جداول پیوست که تأیید شده به مهر دفتر هیئت دولت است، اقدام نمایند.
تبصره ۱- مسئولیت رصد و پایش برنامههای آموزشی دیگر دستگاهها برای گروه هدف در حوزههای تعیین شده بر عهده وزارتخانههای مذکور میباشد.
تبصره ۲- وزارت آموزش و پرورش موظف است موضوع آموزشهای لازم را در کتابهای درسی لحاظ نماید.
۲- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است نسبت به تدوین محتوای آموزشی و اجرای برنامههای آموزشی حین (هنگام) ازدواج و مهارتهای زندگی برای زوجین و نظارت، رصد و پایش محتوای آموزشی و اقدامات آموزشی اقدام نماید.
۳- کلیه دستگاههای اجرایی و مراکز علمی- آموزشی که متقاضی اجرای برنامههای آموزشی قبل و پس از ازدواج میباشند، موظفند محتوای آموزشی را با توجه به گروه هدف به تأیید وزارت ذیربط رسانده و مجوز مربوط را دریافت نمایند.
۴- ستاد ملی زن و خانواده مسئولیت مستقیم هماهنگی، پایش و نظارت بر فعالیت آموزشی کلیه دستگاههای متولی را بر عهده داشته و کلیه دستگاههای متولی موظفند گزارش سالانه خود را در حیطه آموزش قبل، حین و بعد از ازدواج به ستاد یادشده ارایه نمایند.
ارتقای تندرستی و نشاط زنان و دختران از طریق ورزش (تصویبنامه شماره ۸۴۴۳۰/ت۵۵۶۸۱هـ مورخ ۲۷/۶/۱۳۹۷ هیئت وزیران)
وزارت ورزش و جوانان- وزارت آموزش و پرورش
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی- وزارت کشور- وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات- سازمان برنامه و بودجه کشور
سازمان اداری و استخدامی کشور- سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
معاونت رییسجمهور در امور زنان و خانواده
هیئت وزیران در جلسه ۳۱/۶/۱۳۹۷ به پیشنهاد شماره ۱۲۲۵۷ مورخ ۹/۲/۱۳۹۷ معاونت رییسجمهور در امور زنان و خانواده و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای ماده (۳) آییننامه تشکیل ستاد ملی زن و خانواده موضوع مصوبه شماره ۷۰۵۶/۹۰/دش مورخ ۲۱/۶/۱۳۹۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرد:
۱- وزارت ورزش و جوانان به عنوان دستگاه اصلی ملزم به تعیین اهداف کلان و خطمشیگذاری در زمینه ارتقای تندرستی و نشاط زنان و دختران از طریق ورزش به شرح جدول پیوست که تأیید شده به مهر دفتر هیئت دولت است و ارایه گزارش سالانه به ستاد ملی زن و خانواده میباشد و دستگاههای اجرایی ملزم به برنامهریزی برای تحقق اهداف و خطمشیهای مذکور هستند.
۲- وزارت آموزش و پرورش موظف است برای رفع کمبودهای آموزشی ورزش دختران به ویژه در دوره ابتدایی با همکاری وزارت ورزش و جوانان نسبت به آموزش ضمن خدمت ورزش برای معلمان دوره ابتدایی اقدام نماید.
۳- وزارت کشور (از طریق شهرداریها) با همکاری وزارت ورزش و جوانان نسبت به افزایش جادههای تندرستی و پارکگامها در بوستانهای کشور اقدام نماید.